Περιβάλλον

Δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης

29-05-2018

 

κάλεσμα Δήμου Χαϊδαρίου προς ιδιοκτήτες για αποψίλωση οικοπέδων

16-04-2018

 Λόγω έναρξης της αντιπυρικής περιόδου (από την 1η Μαΐου μέχρι την 31η Οκτωβρίου) και σύμφωνα με τις ισχύουσες πυροσβεστικές διατάξεις, ο Δήμος Χαϊδαρίου καλεί τους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων να προχωρήσουν σε αποψίλωση των ιδιοκτησιών τους από τυχόν ξερά χόρτα και την απομάκρυνση τους, καθώς και στην απομάκρυνση άλλων εύφλεκτων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασης της.

Μαθήματα εθελοντισμού και συλλογικότητας από τον Α.Ο Χαϊδαρίου

26-03-2018

 Το τμήμα Παμπαίδων των ακαδημιών του Α.Ο Χαϊδαρίου, πήρε την πρωτοβουλία για τον καθαρισμό του γηπέδου Αττικόν από μπουκάλια και λοιπά σκουπίδια, τόσο στο ίδιο το γήπεδο όσο και στον περίγυρό του. Διότι, δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες της υπηρεσίας καθαριότητας, υπάρχουν ασυνείδητοι οι οποίοι πετούν διάφορα σκουπίδια δίχως να σέβονται το περιβάλλον.
 Ο Δήμος Χαϊδαρίου συγχαίρει τη διοίκηση και τους προπονητές για αυτή την πρωτοβουλία που δείχνει ότι ο αθλητισμός δε γυμνάζει μόνο το σώμα αλλά μπορεί μέσα από τέτοιες δραστηριότητες να προάγει και το νου. Η διαπαιδαγώγηση των νεαρών προσωπικοτήτων με τις αξίες του εθελοντισμού και της συλλογικής δράσης είναι μαθήματα ανεκτίμητης αξίας. Η ιστορική ομάδα της πόλης μας, ο Α.Ο Χαϊδαρίου, συνεχίζει να δίνει το παράδειγμα στην ανάπτυξη ποδοσφαιρικών προσωπικοτήτων.

Αιωνόβιες ελιές κοσμούν το Χαϊδάρι!

08-01-2018

 

 Από το 2016 υπεραιωνόβιες ελιές κοσμούν κεντρικά σημεία της πόλης μας και οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν την απλότητα και την ομορφιά τους.
 

Δίμηνο δενδροφύτευσης στο Χαϊδάρι

13-10-2017

 Το Χαϊδάρι πάντα ήταν ένας Δήμος που χαρακτηρίζονταν από τα εκατοντάδες πεύκα στους δρόμους, στις πλατείες, τα πάρκα και τα πεζοδρόμια.
Ο Δήμος Χαϊδαρίου έχει εκπονήσει, εδώ και έξι μήνες, σχέδιο δεντροφύτευσης φυτεύοντας νέα πεύκα, με μοναδικό στόχο να ανανεωθεί για άλλα 100 χρόνια το πράσινο της πόλης μας, να μη χαθεί το πεύκο ως χαρακτηριστικό της περιοχής. Όλες, οι δεντροφυτεύεις πραγματοποιούνται σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανονισμούς και την επίβλεψη Γεωπόνου του Δήμου.

Εξόρμηση Εθελοντικής Καθαριότητας

12-09-2017

 

Παρεμβάσεις Υπηρεσίας Πρασίνου

21-11-2016

 

 Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Χαϊδαρίου, πραγματοποιεί δεκάδες παρεμβάσεις καθημερινά με στόχο την προστασία, την περιποίηση και την ανανέωση του πράσινου στην πόλη μας.
Ειδικότερα για το μήνα Νοέμβρη ολοκληρώθηκαν και συνεχίζονται παρεμβάσεις όπως:

 

Καθαριότητα - Κανονισμοί

26-11-2014

Η Δ/νση Προστασίας και Ελέγχου Περιβάλλοντος εξέδωσε οδηγίες-κανονισμούς με σκοπό την πληροφόρηση των δημοτών για το τι πρέπει να γνωρίζουν σχετικά με τη διαχείριση των απορριμάτων.

 

διαβάστε το πλήρες έγγραφο 

 

"Ο Πλανήτης μας στα όριά του"

11-11-2013


 

Νέο Πρόγραμμα αποκομιδής ογκωδών απορριμμάτων

31-10-2013

Από Δευτέρα 18 Noεμβρίου τίθετε σε εφαρμογή το νέο Πρόγραμμα αποκομιδής ογκωδών απορριμμάτων από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Χαϊδαρίου.

Ο Δήμος Χαϊδαρίου, στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται για να διατηρήσουμε την πόλη μας καθαρή, όμορφη και λειτουργική, εφαρμόζει ένα νέο πρόγραμμα δρομολογίων για τη συλλογή των ογκωδών απορριμμάτων, το οποίο προβλέπει ότι η αποκομιδή τους θα γίνεται συγκεκριμένη ημέρα (ή ημέρες) σε κάθε Πολεοδομική Ενότητα.
 

διαβάστε το πλήρες έγγραφο                          διαβάστε τον κανονισμό καθαριότητας 

copyrights © 2021 Evolution Projects