Πολιτισμός

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις «Βήματα Πολιτισμού – Σεπτέμβριος 2009»

03-09-2009

Τριήμερο αφιέρωμα για τα 100 χρόνια Ρίτσου με Φαραντούρη, Μητσιά


Δευτέρα 7, Τρίτη 8, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου

Ο Δήμος Χαϊδαρίου αποδίδει φόρο τιμής στον ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ρίτσο την χρονική περίοδο που ολοκληρώνονται τα 100 χρόνια από την γέννησή του.

Μουσικό συγκρότημα «Μεσόγειος Ήχος»

27-07-2009

Το Χαϊδάρι «ταξίδεψε» με Μεσόγειους Ήχους

Σε μία άκρως μουσική ατμόσφαιρα το μουσικό σχήμα «Μεσόγειος Ήχος» ταξίδεψε τους Χαϊδαριώτες και τις Χαϊδαριώτισσες, στα παράλια της Μεσογείου με τελικό προορισμό την Μικρασία, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Χαϊδαρίου τη Δευτέρα 20 Ιουλίου στο Δάσος Χαϊδαρίου.

Πλατιά συμμετοχή του κόσμου στις Καλοκαιρινές Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

13-07-2009

Με επιτυχία στέφθηκαν οι εκδηλώσεις «Βήματα Πολιτισμού» το τριήμερο 19,20 και 21 Ιουνίου στον αύλειο χώρου του πύργου Παλατάκι, όπου τα τμήματα του Πνευματικού Κέντρου παρουσίασαν το σημαντικό έργο τους που δημιούργησαν όλη την χρονιά.

 

 

«Ο Καραγκιόζης Προφήτης»

13-07-2009

Ζωντανή παράσταση Καραγκιόζη στο Δήμο Χαϊδαρίου

Την ευκαιρία να απολαύσουν τον Καραγκιόζη εκτός του κλασσικού Θεάτρου Σκιών είχαν οι Χαϊδαριώτες και οι Χαϊδαριώτισσες στην πρωτότυπη ζωντανή παράσταση καραγκιόζη με τον Τάκη Βαμβακίδη που διοργάνωσε ο Δήμος στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Στα Βήματα Πολιτισμού – Καλοκαίρι 2009».

«Ορχήστρα Πανεπιστημίου Αμπερντίν»

13-07-2009

Χαϊδάρι: «Χάλκινοι ήχοι» από την ορχήστρα
της πόλης Αμπερντίν


Την μουσική εναλλαγή των χρωμάτων από πνευστά χάλκινα όργανα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν στο Νέο Θέατρο – Πάρκο Ιστορικής Μνήμης και Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης - οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας και ιδιαίτερα του Χαϊδαρίου, την Τρίτη 30 Ιουνίου από την ορχήστρα της Σκοτσέζικης πόλης Αμπερντίν.

«Μπαλέτο με χορευτές από τα Μπολσόι»

13-07-2009

Κλασσική σκηνή μπαλέτου στο Χαϊδάρι

Ένα μοναδικό θέαμα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν, τόσο οι πολίτες του Χαϊδαρίου όσο και οι πολίτες της Δυτική Αθήνας, από την κλασσική σκηνή μπαλέτου, την Δευτέρα 6 Ιουλίου στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Νέο Θέατρο Χαϊδαρίου και ήταν ενταγμένη στο πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου «Στα Βήματα Πολιτισμού 2009».

«Στα Βήματα Πολιτισμού – Καλοκαίρι 2009»

26-06-2009

Σειρά εκδηλώσεων διοργανώνει ο Δήμος Χαϊδαρίου με την ονομασία «Στα Βήματα Πολιτισμού – Καλοκαίρι 2009».


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκδηλώσεις καλύπτοντας τα ενδιαφέροντα όλων των ηλικιών, με καταξιωμένα σχήματα και δημιουργούς, χωρίς όμως να υπολείπεται και η προβολή των καλλιτεχνικών δράσεων και έργων των ντόπιων δημιουργών.

Η Δημοτική Αρχή Μαραβέλια συνεχίζει να έχει ψηλά στις προτεραιότητές της τον πολιτισμό, έχοντας σταθερό προσανατολισμό την διαρκή ποιοτική αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής στο Χαϊδάρι.


Ειδικότερα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Έκθεση Εικαστικής Δημιουργίας

12-06-2009

Τα παιδιά δημιουργούν

Την Δευτέρα 15 Ιουνίου στις 8:00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η «Έκθεση Εικαστικής Δημιουργίας» στον Ιστορικό Πύργο «Παλατάκι» μπροστά στο κτίριο «Ν.Γύζης» με τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης να παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους.

Το θέμα της έκθεσης είναι το Περιβάλλον και τα έργα δημιουργήθηκαν από 1.100 μαθητές των δημοτικών σχολείων του Χαϊδαρίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Εικαστικής Δημιουργίας που οργάνωσε ο Δήμος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Πολιτιστικό καλοκαίρι 2009 «Στα Βήματα Πολιτισμού»

12-06-2009

 

      Μήνυμα Δημάρχου Δημήτρη Μαραβέλια

Συνεπείς και φέτος στο πολιτιστικό μας ραντεβού σας καλωσορίζουμε στις εκδηλώσεις του Καλοκαιριού «Στα Βήματα Πολιτισμού».


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων καταρτίστηκε με γνώμονα την κάλυψη των ενδιαφερόντων όλων των ηλικιών.

Οι δε εκδηλώσεις αναπτύσσονται χωροταξικά σε όλη την έκταση της πόλης.

Και φέτος οι συμπολίτες μας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν καταξιωμένα καλλιτεχνικά σχήματα και δημιουργούς, ενώ δε θα υπολείπεται η προβολή των ντόπιων καλλιτεχνικών έργων και δράσεων που προέρχονται από Χαϊδαριώτισσες και Χαϊδαριώτες δημιουργούς.


Για εμάς ο πολιτισμός παραμένει ψηλά στις προτεραιότητες της δημοτικής μας πολιτικής, έχοντας σταθερό προσανατολισμό την διαρκή ποιοτική αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής στο Χαϊδάρι.


Από τα μέσα Ιουνίου μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου το Χαϊδάρι θα περπατήσει στα δικά του «Βήματα Πολιτισμού».


Σας καλώ να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις του Δήμου, ευχόμενος σε όλες και όλους ένα όμορφο και ξέγνοιαστο Καλοκαίρι με υγεία και καλή διάθεση. 

Μπλοκ 15

27-05-2009

 

 

 ΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΥΣ 200 ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ-ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

 

Σε μια σεμνή τελετή, όπως αρμόζει στην συγκεκριμένη περίσταση, ο Δήμος Χαϊδαρίου σε συνεργασία με το τοπικό παράρτημα της Π.Ε.Α.Ε.Α. τίμησε το Σάββατο 16 Μαΐου τους 200 πατριώτες-αγωνιστές του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου που εκτελέστηκαν την πρωτομαγιά του 1944 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής απ’ τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

copyrights © 2020 Evolution Projects